Krant-abonnement.nl Logo
Favico

Verkiezingsposters: ‘Ploumen komt over als een leuke, intelligente vrouw’

Wat zegt een verkiezingsposter over een partij? En wat maakt een verkiezingsposter goed? In aanloop naar de verkiezingen leggen we ze voor aan vakmensen, zij beoordelen alle verkiezingsposters. Vandaag: PvdA.

Charles Huijskens, oud-parlementair verslaggever

“Ze hebben blijkbaar twee posters. Een rode met alleen de woorden Stem PvdA. Dat is een gemiste kans. Stem PvdA, ja, dat snap ik ook nog wel. Dat is net als dat bord voor de deur van de viswinkel: vis te koop. Dat begrijpen de mensen die langs die viswinkel lopen ook zonder dat bord wel, en anders kunnen ze het ruiken.

Er is nog een gemiste kans met die poster met alleen tekst: er zijn maar tien vrouwelijke lijsttrekkers. Bij de rest overheersen oude mannen met pakken, witte overhemden en een stropdas. Kijk maar naar al die posters. Het lijkt wel of ze allemaal dezelfde kleermaker hebben. Daarom moet de PvdA juist benadrukken dat zij wel een vrouw ­hebben.

De poster met een foto van Ploumen is schitterend. Het ziet er meteen ook moderner uit. Het is een leuke foto. Ploumen komt op de poster over als een leuke, intelligente vrouw en ze lacht lief. Het lettertype is ook modern en de kleur is rood, de kleur van de PvdA. Volgens de Experts heeft Ploumen een zeer sterke poster.

Alles over de verkiezingen lees je in het Parool

Het artikel dat je hierboven leest komt uit het Parool. Het is slechts een gedeelte van het artikel. Wil je het complete artikel lezen? Dan kun je dat hier doen. Het Parool is één van de grote kranten die veel nieuws publiceert dat gaat over de verkiezingen van 2021. Niet voor niks dat zij ook een verkiezingsabonnement 2021 hebben. Met dit abonnement blijf jij helemaal op de hoogte van alles omtrent de verkiezingen. Daarnaast is het ook nog eens super voordelig. Het abonnement kost slechts € 4,- voor 4 weken. Omdat het een proefabonnement is stopt het automatisch. Wil je dit abonnement afsluiten? Dan kan dat hier!

Heb je liever een normaal abonnement voor langere periode voor Het Parool? Dan kunnen wij dit maar al te goed begrijpen. Zij hebben namelijk het hele jaar door zeer interessante artikelen. Alle verschillende abonnementen die je kunt nemen op Het Parool kun je hier vinden. Kies dus snel het kranten abonnement dat het beste bij jou past en lees meer van de bovenstaande artikelen.

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn