Krant-abonnement.nl Logo
Zoek
Zoek
Favico

Trouwkrant maken – De krant van jouw mooiste dag

Heb jij altijd al eens in de krant willen staan maar is dit nog nooit gelukt? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, je kunt namelijk een eigen trouwkrant maken. Dit is een krant die in het teken staat van jouw bruiloft. Deze krant gaat dus helemaal om jouw en je partner, hoe gaaf is dat? Op deze pagina lees je meer over het maken van een trouwkrant en hoe jij jouw mooiste dag hierin kan verwerken.

Hoe maak je een eigen Trouwkrant?

Het maken van een eigen trouwkrant kan een leuke en persoonlijke manier zijn om jullie speciale dag te herdenken en te delen met familie en vrienden. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je eigen trouwkrant te maken:

1. Kies een softwareprogramma of een online platform om de krant te ontwerpen
Er zijn veel gratis en betaalde tools beschikbaar om je te helpen bij het maken van een krant. Populaire keuzes zijn bijvoorbeeld Canva, Microsoft Publisher, Adobe InDesign, en Piktochart. Kies een platform dat je comfortabel vindt om mee te werken en waarvan de functies aansluiten bij de stijl die je wilt creëren. Uiteraard zijn er nog veel meer platforms om jouw eigen trouwkrant te maken. Het belangrijkste hierin is dat het is waar jij naar op zoek bent.

2. Kies een sjabloon
Een sjabloon kan je veel tijd besparen bij het ontwerpen van je trouwkrant en kan je helpen om een consistent uiterlijk te behouden. Er zijn talloze sjablonen beschikbaar op de eerder genoemde platforms, maar je kunt ook op internet zoeken naar trouwkrant sjablonen om inspiratie op te doen.

3. Bepaal het formaat en de indeling van de krant
Overweeg of je de krant wilt afdrukken op A4- of A3-papier en hoeveel pagina’s je nodig hebt om al je inhoud te bevatten. Bepaal ook hoe je de indeling van de krant wilt vormgeven. Je kunt bijvoorbeeld een krant op tabloidformaat (een halve A3) maken, waarbij je de pagina’s vouwt om een vierkante krant te maken.

4. Voeg persoonlijke inhoud toe
Voeg informatie toe over jullie als koppel, zoals hoe jullie elkaar hebben ontmoet, jullie verlovingsverhaal en een korte biografie over jullie beiden. Daarnaast kun je de details van jullie huwelijksdag vermelden, zoals de locatie, tijdlijn en belangrijke informatie over de ceremonie en receptie. Voeg ook foto’s toe van jullie beiden, jullie verlovingsfoto’s en eventueel foto’s van jullie gasten.

5. Verstuur hem naar de drukker
Heb je hem vervolgens af, dan kun je de door jou gemaakte trouwkrant laten afdrukken. Zo heb je niet alleen een geweldige herinnering voor jezelf, maar ook direct een te gek cadeau om later aan je gasten te geven. Een eigen Trouwkrant kan namelijk ervoor zorgen dat jij samen met je gasten de dag kan herbeleven, hoe gaaf is dat.

Trouwringen op een boek

Ga jij je eigen en vooral persoonlijke trouwkrant maken?

Oké, je weet nu hoe je een eigen trouwkrant kunt maken, maar ga je dit ook doen. Het is vaak lastig wat je moet gaan doen op het moment dat je getrouwd bent. De een zegt maak alleen een video en de ander zegt ga juist voor een fotoalbum. Sommige doen het beide en de ander kiest uit één van de twee. Hoe dan ook, één ding is zeker een Trouwkrant heb jij waarschijnlijk niet vaak voorbij horen en zien komen. Daarom is het juist zo leuk om dit wel te doen. Onderscheid je van de rest en laat zien wat het huwelijk voor jou betekend. Bedank je gasten en geniet heerlijk na. Zo heb je altijd iets wat je gemakkelijk kunt pakken en doorbladeren, wat wil je nou nog meer? verzamel dus alle hoogtepunten van jouw bruiloft en maak een trouwkrant van jouw mooiste dag!

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Krant abonnement | Algemeen Dagblad
Tips

Wat kost een abonnement op het AD?

Het is belangrijk om te weten wat de kosten van een abonnement op het Algemeen Dagblad (AD) zijn als je geïnteresseerd bent en overweegt een

Kranten-abonnement.nl