Krant-abonnement.nl Logo
Zoek
Zoek
Favico

Bibian Mentel is overleden, ze was een inspiratie bron voor vele

Je kunt het haast niet gemist hebben, gisteren 29-03-2021 is Bibian Mentel overleden. Deze prachtvrouw is voor iedereen bekend en niet alleen maar doordat ze een drievoudig paralympisch kampioen is. Nee, de meeste kennen haar vooral als een inspiratiebron van optimisme en levenslust, zelfs na al die dat ze kanker heeft gehad. Sinds het jaar 2000 is zij namelijk al in gevecht met deze ziekte. Ondanks dat ze iedere keer weer schoon was kwam het toch weer terug. Na 20 jaar vechten is haar gevecht nu echt voorbij. Heel heftig natuurlijk, maar toch kijken we terug op een vrouw die voor vele een inspiratiebron is. Want tijdens deze 20 jaar is er geen moment geweest waarbij zij de strijd wilde opgeven of dat ze klaagde. Ze was zo positief en haalde het beste uit het leven.

Dit grote verlies voor Nederland komt toch echt bij veel mensen binnen. Niet voor niks dat veel kranten hier dan ook over schrijven. In dit artikel kun je lezen wat de verschillende kranten over het overlijden van Bibian Mentel te zeggen hebben. Wij raden je zeker aan om ze allemaal door te lezen, niet alleen om de verschillende kranten te ontdekken. Nee vooral om te lezen wat een prachtmens Bibian Mentel was.

Bibian Mentel: de onbetwiste wereldkampioen in optimisme en levenslust

Met de maandag overleden Bibian Mentel (48) verliest Nederland niet alleen een drievoudig paralympisch kampioene, maar bovenal een inspiratiebron van op optimisme en levenslust. Zelfs na al die keren kanker.

Droom 1 heeft ze waargemaakt: zoon Julian 18 zien worden. Die mijlpaal bereikte de zoon van Bibian Mentel afgelopen februari, precies rond de tijd dat de toon van de artsen van zijn moeder alleen maar ernstiger werd. Kankeruitzaaiingen in haar hersenen zorgden ervoor dat zelfs Bibian Mentel afscheid moest nemen van haar vele dierbaren.

Maandag maakte de familie bekend dat ze is overleden. ‘Rust zacht lieve Bibian, lieve mama, lieve dochter, lieve schat. We gaan je nooit vergeten’, schrijven ze op de Instagram-pagina van Mentel.

Het bovenstaande krantenartikel komt uit Het Algemeen Dagblad. Dit is één van de grootste kranten van Nederland. Wanneer jij dit artikel interessant vindt en graag een abonnement neemt voor deze krant. Dan kun je het de verschillende abonnementen vinden voor Het AD.

Echtgenoot Bibian Mentel: ze maakte van elke dag een feestje

Edwin Spee, de man van Bibian Mentel, heeft op Instagram een persoonlijke tekst gedeeld nadat zij maandagmiddag is overleden. De 48-jarige paralympisch snowboardkampioene kreeg begin deze maand te horen dat er uitzaaiingen in haar hersenen waren gevonden en er geen behandeling meer mogelijk was.

Hij begint zijn verhaal met: „Verdrietig maar trots! Met veel verdriet moet ik afscheid nemen van mijn mooie vrouw, lieve vriendin, beste maatje en de vrouw die mij leerde waar het echt om gaat in het leven.”

„Ondanks corona en dat ze daardoor sinds 1 maart 2020 geen werk meer had, ondanks het feit dat ze wist dat ze haar laatste jaar leefde en we door de lockdown maar weinig konden ondernemen maakte Bibian van elke dag toch weer een feestje.”

Daarnaast bedankt Edwin voor alle steun. „Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar en was ze in staat de mensen om haar heen liefde te geven. Ondanks dat Bibian stervende was behoren de laatste weken tot de mooiste weken van mijn leven. Ik wil iedereen bedanken voor de mooie berichten. Ik ben trots dat zij zoveel mensen heeft weten te raken en heb Bibian beloofd om haar boodschap te blijven verspreiden.”

Het bovenstaande stuk is een krantenartikel uit De Telegraaf. In Nederland is dit de grootste krant die er is. Wanneer jij dit artikel makkelijk vindt lezen, dan kun je hier een kranten abonnement afsluiten voor De Telegraaf.

Drievoudig paralympisch kampioene Bibian Mentel (48) overleden

Bibian Mentel is overleden, dat maakte het gezin maandagavond bekend op Instagram. Ze is 48 jaar geworden. Met Mentel verliest Nederland niet alleen een drievoudig paralympisch kampioene, maar bovenal een inspiratiebron in hartstochtelijk optimisme en levenslust. Zelfs na 15 kankerdiagnoses.

Droom 1 heeft ze waargemaakt: zoon Julian 18 zien worden. Die mijlpaal bereikte de zoon van Bibian Mentel afgelopen februari, precies rond de tijd dat de toon van de artsen van zijn moeder alleen maar ernstiger werd. Kankeruitzaaiingen in haar hersenen zorgden ervoor dat zelfs Bibian Mentel afscheid moest nemen van haar vele dierbaren.

Maandag maakte de familie bekend dat ze is overleden. ‘Rust zacht lieve Bibian, lieve mama, lieve dochter, lieve schat. We gaan je nooit vergeten’, schrijft ze op de Instagrampagina van Mentel.

En daarmee bleef droom 2 onbereikbaar voor Mentel, drievoudig paralympisch kampioen snowboarden en onbetwist wereldkampioen in de disciplines optimisme en levenslust: een oud omaatje worden, dat tevreden van de kleinkinderen op haar schoot genoot. Mentel werd slechts 48 jaar. Ze verliet zoon Julian, haar man, steun en toeverlaat Edwin Spee en diens twee dochters uit een eerder huwelijk – die Mentel nadrukkelijk beschouwde als ‘haar meiden’- in liefde.

Het bovenstaande krantenartikel komt uit Het Parool. Dit is één van de landelijke kranten in Nederland. Wanneer jij dit artikel lekker vindt lezen, dan kun je hier een kranten abonnement afsluiten voor Het Parool.

Heel veel sterkte voor de familie en vrienden

Natuurlijk zijn er nog veel meer kranten die over Bibian Mentel schrijven. Echter gaat het er in onze ogen vooral om dat zij nooit vergeten wordt en haar inspiratie wordt voortgezet. Wij van Kranten-abonnement.nl wensen familie en vrienden van Bibian Mentel dan ook heel veel sterkte toe. Haar energie zou nooit vergeten worden.

Bronnen: De Telegraaf, Het Parool, Het AD

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Krant abonnement | Algemeen Dagblad
Tips

Wat kost een abonnement op het AD?

Het is belangrijk om te weten wat de kosten van een abonnement op het Algemeen Dagblad (AD) zijn als je geïnteresseerd bent en overweegt een

Kranten-abonnement.nl