Krant-abonnement.nl Logo
Zoek
Zoek
Favico

Het vast gelopen schip in Suez-kanaal is wereld nieuws

Je kunt het haast niet gemist hebben, het is namelijk wereld nieuws en overal zie je het dus terug. Wij hebben het dan natuurlijk over het schip Evergreen dat is vast gelopen in het Suez-kanaal. Hiermee blokkeert hij een complete vaarroute en dat is direct een zeer groot probleem. Geen schip kan er meer langs en dat zorgt voor problemen in de havens. Daarnaast kan de berging van het ship nog wel weken duren. Het Suez-kanaal is een zeer belangrijke vaarroute en daarom is het van groot belang dat er snel weer gevaren kan worden. Zoals je nu wel verwacht schrijven alle kranten over dit wereldnieuws. Zo ook in Nederland! Wij van Kranten-abonnement.nl hebben de beste berichten voor jou geselecteerd. Lees ze hieronder en ontdek zo de beste kranten.

Verwijderen vastgelopen schip Suez-kanaal kan weken duren, zegt topman baggerbedrijf Boskalis

Na een pauze vannacht zijn vanochtend meerdere sleepboten weer bezig in het Suezkanaal het gestrande containerschip Ever Given vlot te trekken. Het 400 meter lange en 224.000 ton wegende schip liep gisterochtend aan de grond en blokkeert de scheepvaart in de belangrijke waterverbinding. Volgens het Nederlandse baggerbedrijf Boskalis, dat ook aanwezig is om te helpen, kan de operatie ‘dagen tot weken duren’.

Dat zei Peter Berdowski, directeur van Boskalis, tegen Nieuwsuur. Bronnen in de scheepvaartsector verwachten dat de eigenaar van de schuit, het Japanse bedrijf Shoei Kisen KK, op miljoenenclaims kan rekenen. Bergers hopen het schip bij de operatie niet te beschadigen.

De eigenaar van het schip heeft vandaag een schriftelijk zijn excuses aangeboden: ,,We zijn vastbesloten hard te blijven werken om deze situatie zo snel mogelijk op te lossen”, schreef het bedrijf. ,,We willen graag onze verontschuldigingen aanbieden aan alle partijen die gevolgen ondervinden van het incident.”

Het bovenstaande kranten artikel komt uit Het Algemeen Dagblad. Dit is één van de grootste kranten in Nederland. Wanneer jij dit artikel lekker vind lezen is het slim om er een kranten abonnement voor te nemen. Wil jij dat? Bekijk dan snel hier de verschillende abonnementen voor het AD. Met een abonnement op deze krant kun jij namelijk van nog veel meer artikelen genieten.

Gigantische opstopping op Suezkanaal door containerschip met bestemming Rotterdam

ROTTERDAM – Een groot containerschip dat op weg was naar de haven van Rotterdam zorgt sinds dinsdagavond voor een gigantische opstopping van het scheepvaartverkeer in het Suezkanaal in Egypte. Inmiddels lijkt het erop dat er weer beweging zit in het schip. Volgens persbureau Bloomberg is het Suezkanaal naar verwachting uiterlijk donderdag weer volledig open.

De Ever Given, die vaart onder Panamese vlag, zou door een windvlaag uit koers zijn geraakt en zijn vastgelopen op de bodem van de wereldberoemde zeevaartverbinding, meldt de BBC. Het 400 meter lange schip ligt dwars op het kanaal, waardoor de route volledig geblokkeerd is. Daardoor kunnen tientallen schepen in zowel noordelijke als zuidelijke richting niet verder. Op de online volgsystemen is een lange rij wachtende schepen te zien op een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld.

Een scheepvaartexpert zegt tegen de BBC dat hij nog nooit zo’n groot incident in het Suezkanaal heeft gezien. Mogelijk heeft de blokkade, als die nog lang duurt, flinke gevolgen voor de wereldhandel.

Vond jij dit artikel lekker lezen? Het kwam uit de grootste krant van Nederland namelijk De Telegraaf. Dit is een krant die al jarenlang super populair is en door veel mensen dagelijks wordt gelezen. Wil jij ook graag een kranten abonnement voor De Telegraaf? Bekijk dan hier de verschillende abonnementen.

Lostrekken vastgelopen schip op Suezkanaal kan weken duren: ’Zo vast als een gestrande walvis’

Inspanningen om het enorme schip de Ever Given, dat is vastgelopen op het Suezkanaal, los te trekken hebben vertraging opgelopen onder meer door laag water. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe lang de klus precies gaat duren. „We kunnen niet uitsluiten dat het weken kan duren, afhankelijk van de situatie”, zei Peter Berdowski, CEO van Boskalis in Nieuwsuur.

Donderdagmorgen is een team van tien man van het bedrijf uit Papendrecht in Egypte aangekomen, zo meldt een woordvoerder.

Pogingen om het enorme containerschip in beweging te krijgen zijn donderdag bij vloed hervat. Het Ever Given-schip is dinsdagochtend diagonaal gestrand nadat het stuurloos raakte en er een harde wind stond en bovendien sprake was van een stofstorm, zei de Suez Canal Authority (SCA) in een verklaring.

Volgens de Boskalis-topman zijn zowel de boeg als het achtersteven van het schip aan weerszijden van het kanaal opgetild. „Het is als een gestrande walvis. Het is een enorm gewicht op het zand. Wellicht zullen we moeten werken met een combinatie van het verminderen van gewicht door containers, olie en water van en uit het schip te halen, sleepboten en zand baggeren.

Ook het bovenstaande krantenartikel komt uit de Telegraaf. Zij hebben inmiddels meerdere artikelen geschreven over dit onderwerp. Dit is natuurlijk ook logisch, want als grote krant wil je mee doen aan de wereldtop. Aangezien dit schip dat is vastgelopen wereld nieuws is moet je ervoor zorgen dat je er mensen mee bereikt. Bij De Telegraaf doen ze dit als de beste. Wil jij een kranten abonnement voor De Telegraaf? Dan kun je deze hier afsluiten.

Schade vastgelopen schip Suezkanaal loopt in de miljoenen

Als het tegenzit, kan het nog weken duren voordat het dwarsliggende schip uit het Suezkanaal is vlotgetrokken. Dat heeft grote impact op de mondiale handel.

Als je het blokkeren van het Suezkanaal ten doel zou hebben, zou je dat haast niet zo trefzeker kunnen doen als de manier waarop containerschip Ever Given er nu bij ligt. Met de boeg tegen het ene talud, en de spiegel haast tegen het andere, ligt het schip sinds dinsdag overdwars over het kanaal in Egypte dat de Middellandse Zee met de Rode Zee – dus Europa met Oost-Afrika en Azië – verbindt. Het gevolg is dat meer dan honderd vrachtschepen aan weerszijden van de vitale transportroute noodgedwongen voor anker liggen.

Het 400 meter lange containerschip Ever Given – dat wordt beheerd door het bedrijf Evergreen – kwam dinsdag bij slecht weer in de problemen in het kanaal. De Suez Canal Authority (SCA) zei dat het schip onbestuurbaar was geraakt door harde wind en een stofstorm. Met graafmachines en een tiental sleepboten is gisteren geprobeerd het volgeladen schip vlot te trekken, maar lou loene. Berichten dat het megaschip was vlotgetrokken bleken niet te kloppen.

Wat vond jij van het bovenstaande krantenartikel? Dit artikel komt uit Het Parool. Ook dit is in Nederland een zeer bekende en betrouwbare krant. Het is misschien niet de grootste krant in Nederland. Toch hebben heel veel mensen hier een abonnement op. Wil jij ook een kranten abonnement voor Het Parool? Dan kun je hier de verschillende abonnementen bekijken.

Wat ons betreft zijn de bovengenoemde krantenartikelen de beste artikelen die op dit moment te lezen zijn. Echter zullen er nog veel meer artikelen komen over dit onderwerp. Het is dan ook zeker slim om een kranten abonnement af te sluiten zodat ook jij goed op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

Bronnen: De Telegraaf, Het Algemeen Dagblad en Het Parool

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Krant abonnement | Algemeen Dagblad
Tips

Wat kost een abonnement op het AD?

Het is belangrijk om te weten wat de kosten van een abonnement op het Algemeen Dagblad (AD) zijn als je geïnteresseerd bent en overweegt een

Kranten-abonnement.nl