Krant-abonnement.nl Logo
Zoeken
Zoeken
Favico

Peter R. De Vries zojuist neergeschoten in Amsterdam

Zojuist komt het heftige nieuws naar buiten dat Peter R. De Vries is neergeschoten in Amsterdam. Door op dit moment nog onbevestigde berichten zou hij door zijn hoofd geschoten zijn. Volgens bronnen zou hij zwaargewond naar het ziekenhuis zijn gebracht. De politie is nog op zoek naar de verdachte(n). Mocht je dus iets gezien hebben, bel dan met 112.

Dit is natuurlijk een schok voor heel Nederland en daarom zie je het op dit moment ook overal voorbij komen. Radio, nieuws en alle kranten vermelden het en dat is ook logisch ook. Peter R. De Vries is namelijk een van de bekendste misdaadverslaggevers van Nederland. Hieronder kun je lezen wat de kranten op dit moment schrijven over de aanslag op Peter R. De Vries.

Het Parool: Peter R. De Vries neergeschoten op Lange Leidsedwarsstraat

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is dinsdagavond neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat. Hij is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens onbevestigde berichten zou de misdaadjournalist door zijn hoofd geschoten zijn. De schietpartij vond omstreeks half acht plaats op de Lange Leidsedwarsstraat. Daar wordt het televisieprogramma RTL Boulevard opgenomen. Peter R. de Vries was daar vanavond te gast. Later meer.

Het AD: Peter R. de Vries neergeschoten voor studio RTL Boulevard

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is vanavond neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Dat bevestigen meerdere bronnen tegen deze site. De Vries is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens een politiewoordvoerder hebben vermoedelijk meerdere mensen de schietpartij zien gebeuren. ,,We hebben rond halfacht meerdere meldingen binnengekregen.”

De schietpartij vond omstreeks half acht plaats op de Lange Leidsedwarsstraat. Daar wordt het televisieprogramma RTL Boulevard opgenomen. Peter R. de Vries was daar vanavond te gast. Een politiehelikopter cirkelt momenteel boven de omgeving. De forensische opsporing is ter plaatse om sporenonderzoek te doen.

De politie kan niet bevestigen dat het daadwerkelijk om De Vries gaat. ,,Het is gebruikelijk dat we eerst familie benaderen voordat we met een identiteit naar buiten treden.“ De directe omgeving rondom de studio van RTL Boulevard is afgesloten. De politie is met een grote zoekactie met meerdere eenheden op zoek naar een verdachte, aldus de woordvoerder.

De Volkskrant: Peter R. de Vries neergeschoten in het centrum van Amsterdam

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is neergeschoten in het centrum van Amsterdam, dat melden bronnen aan de Volkskrant. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. In het centrum van de stad is veel politie op de been.

Peter R. de Vries is een bekend misdaadverslaggever. Daarnaast staat hij kroongetuige Nabil B. bij in het Marengo-proces als vertrouwenspersoon. In september 2019 werd B.’s advocaat Nabil B. doodgeschoten. Justitie houdt er ernstig rekening mee dat hij werd vermoord vanwege zijn werk als advocaat in de zaak van de kroongetuige. Ook de broer van de kroongetuige werd doodgeschoten.

In het centrum van Amsterdam zit de studio van RTL Boulevard, een programma waarin De Vries geregeld te gast is om te spreken over misdaad, zo ook dinsdagavond.

Via burgernet is een oproep uitgegaan om uit te kijken naar een licht getinte man met een klein, tenger postuur en een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet. De politie benadrukt de man niet te benaderen.

De Limburger: ‘Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam’

Bij een schietpartij in Amsterdam is dinsdagavond een man zwaargewond geraakt. Volgens Het Parool zou het gaan om misdaadverslaggever Peter R. de Vries.
Een politiewoordvoerder kon dat vooralsnog niet bevestigen. Wel kon de politie zeggen dat het slachtoffer ernstig gewond naar het ziekenhuis is vervoerd. De man werd neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein. De politie is met een grote zoekactie met meerdere eenheden op zoek naar een verdachte.

Of het slachtoffer nog aanspreekbaar was, kon de politiewoordvoerder niet zeggen.

De Telegraaf: ’Peter R. de Vries neergeschoten in centrum Amsterdam’

AMSTERDAM – Misdaadverslaggever Peter R. de Vries zou dinsdagavond neergeschoten zijn in het centrum van Amsterdam. Het schietincident vond plaats op de Lange Leidsedwarsstraat.

De Vries had net de studio van RTL Boulevard verlaten toen hij op straat van dichtbij zou zijn neergeschoten. Hij werd met ernstige verwondingen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie zoekt getuigen. Via Burgernet wordt gevraagd om uit te kijken naar een man met een lichtgetinte huidskleur en een klein, tenger postuur. Hij draagt een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet.

Veel sterkte voor vrienden, families en collega’s

Dit heftige nieuws grijpt natuurlijk iedereen aan. Wij van Kranten-abonnement.nl kunnen dan ook niet anders dan de vrienden, familie en collega’s van Peter R. De Vries heel veel sterkte te wensen. Wij hopen dan ook van harte dat hij er bovenop komt.

Bronnen: De Telegraaf, Het AD, Het Parool, De Limburger en De Volkskrant

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Krant abonnement | Algemeen Dagblad
Tips

Wat kost een abonnement op het AD?

Het is belangrijk om te weten wat de kosten van een abonnement op het Algemeen Dagblad (AD) zijn als je geïnteresseerd bent en overweegt een

Kranten-abonnement.nl