Krant-abonnement.nl Logo
Search
Search
Favico

Rhodos we komen eraan!

Voor bijna 200 mensen is het vandaag feest, want zij vliegen naar Rhodos voor een welverdiende vakantie. 2 jaar geleden zou dit het nieuws nooit halen, want er kwamen dagelijks duizenden mensen op Rhodos aan. Toch is het al een tijdje een ander verhaal, een heerlijke vakantie is op dit moment uniek. En dus gaan de bijna 200 toeristen echt genieten van hun vakantie in Rhodos. Natuurlijk zijn er regels en is het een test vanuit de overheid. Maar één ding is zeker, iedereen die erheen gaat kon het niet langer meer houden. Zij zullen dan ook echt gaan genieten.

Voor de Nederlandse kranten is dit natuurlijk een perfect moment om weer eens te schrijven. Dit wordt dan ook gedaan. Wij hebben 3 krantenartikelen gevonden die je echt even moet lezen. Lees daarom zeker verder en sluit vervolgens gelijk een kranten abonnement af voor één van deze kranten.

Arie en Dennie mogen op proefvakantie naar Rhodos: ‘We hebben zin in een verzetje’

Wie heeft er na een jaar corona geen zin in een zorgeloze vakantie op een Grieks eiland? Voor Arie en zijn vriend Dennie uit Leiden en voor Kelly Vos uit Tilburg gaat het binnenkort gebeuren.

Het drietal neemt deel aan een proefvakantie naar Rhodos waarmee de overheid wil onderzoeken hoe Nederlanders deze zomer ‘coronaproof’ op vakantie kunnen met een zo laag mogelijk besmettingsrisico. ,,We zijn prima testvee.”

Arie Blaak (39) kon het niet geloven toen hij deze week het verlossende telefoontje kreeg van Sunweb. ,,Ik dacht, hé, iemand van Sunweb aan de telefoon, hebben we dan nog vouchers liggen?” Nee, daar ging het niet over. Hij kreeg de blije boodschap dat hij en zijn partner Dennie van Egmond (42) mee mogen op testvakantie naar Rhodos.

De koffers hebben ze nog niet gepakt, maar ze staan wel te popelen om het vliegtuig te pakken. Ze kijken tig keer per dag naar de weersverwachting op het Griekse eiland. Twintig graden is het er op het moment, zeggen ze in koor, en zeker met het druilerige weer in Nederland kunnen ze niet wachten. ,,We hebben heel veel zin in een verzetje”, klinkt het.

Dit artikel komt ui Het Algemeen Dagblad. Dit is één van de grotere kranten in Nederland. Voor de meeste dan ook zeker een bekende krant. Wanneer jij het artikel lekker vond lezen en er een abonnement voor wilt. Dan kun je deze hier vinden.

Bijna 200 toeristen vliegen voor pilotvakantie naar Rhodos

Bijna tweehonderd toeristen vertrekken maandagmiddag om 13.00 uur voor een eerste coronapilotvakantie naar het Griekse eiland Rhodos. De achtdaagse vakantie is een initiatief van de overheid om te testen onder welke voorwaarden er weer veilig gereisd kan worden. De all-inclusive pakketreis wordt uitgevoerd door reisorganisatie Sunweb en vliegmaatschappij Transavia.

Sunweb moest veel mensen teleurstellen, want er waren 25.000 aanmeldingen voor de proefvakantie. De 189 gelukkigen mogen tijdens de vakantie het Griekse vakantieresort Hotel Mitsis Grand Beach niet verlaten en er zijn geen andere gasten aanwezig. Deelnemers betalen de reis zelf, maar de kosten voor de coronatesten komen voor rekening van Sunweb.

Er volgt ook nog een tweede proef voor een pakketreis waarbij vakantiegangers meer vrijheid krijgen. Later komen er ook nog proefreizen voor auto-, cruise-, trein- en/of busvakanties.

Het negatieve reisadvies van de overheid loopt tot 15 mei. Reisorganisaties hopen daarna weer vakanties te kunnen verzorgen.

Dit krantenartikel komt uit Leeuwarder Courant. Het gaat hier dan ook om een regionale krant. In Regio Noord is dit één van de grotere regio kranten. Het is dan ook zeker een goede keus om een abonnement te nemen op Leeuwarder Courant. Wil jij dit? Dan kun je hier de verschillende abonnementen vinden.

Vakantiegangers testreis Rhodos wacht frisse week

De 189 Nederlandse reizigers die maandagochtend op vakantie naar Rhodos gaan, zullen dagelijks een zee zien waarin ze niet mogen zwemmen. De reis wordt georganiseerd om uit te testen hoe coronaproof reizen mogelijk kan worden gemaakt. Dus kunnen de vakantiegangers een week genieten van de Griekse zon, voor zover die aanwezig is, maar moet elk contact met de lokale bevolking worden vermeden.

De trip, georganiseerd door Sunweb en Transavia, is een langgekoesterde wens van de reisbranche, die wil aantonen dat vakanties met de juiste maatregelen de bestrijding van het coronavirus niet in de weg zitten. Een nieuwe zomer waarin het gros van de Nederlanders hun heil binnenlands zoekt, zou desastreus zijn voor de al hard geraakte bedrijven in de sector. Maar juist ‘virusintroductie vanuit het buitenland’ speelde volgens het RIVM een grote rol in de snelle opkomst van de tweede golf, aan het eind van de zomer van vorig jaar.

Het krantenartikel hierboven komt uit De Volkskrant. Goed om te weten is dat het hier gaat om een live blog en het artikel dus constant wordt bijgewerkt. Vond jij dit gedeelte uit de krant interessant? Dan is het zeker slim om er een abonnement op te nemen. De verschillende abonnementen voor de Volkskrant kun je hier vinden.

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Krant abonnement | Algemeen Dagblad
Tips

Wat kost een abonnement op het AD?

Het is belangrijk om te weten wat de kosten van een abonnement op het Algemeen Dagblad (AD) zijn als je geïnteresseerd bent en overweegt een

Kranten-abonnement.nl