Krant-abonnement.nl Logo
Search
Search
Favico

Ridouan Taghi moet bij de rechtbank verschijnen

Het nieuws kan het haast niet zijn ontgaan, vandaag 22-03-2021 moet Ridouan Taghi voor het eerst bij de rechtbank verschijnen. Tot voor kort was hij de meest gezochte crimineel van Nederland. Uiteindelijk is hij eind 2019 opgepakt in Dubai. Vandaag gaat dan eindelijk de rechtszaak beginnen en dat betekent dat de kranten weer voldoende te vermelden hebben. Dit is niet voor niks namelijk, want Ridouan Taghi is zeer gevaarlijk, de rechtbank is vandaag dan ook zwaar beveiligd.

Voor jou is vandaag een dag dat je weer verschillende kranten kunt ontdekken. Dit omdat alle grote kranten schrijven over deze rechtszaak. Super fijn natuurlijk, want zo kun je de verschillende schrijfwijze ontdekken. Lees je een artikelen van een krant die jij lekker vindt lezen? Dan kun je daar vervolgens een kranten abonnement voor nemen. Wel zo fijn toch?

LIVE | Monsterproces Marengo van start: ’Taghi wilde me opruimen’

AMSTERDAM – Met het hoofd een beetje schuin zat hij ogenschijnlijk ontspannen in zijn stoel. Ridouan Taghi, de man op wie alle ogen vandaag in de gerechtsbunker waren gericht, leed niet zichtbaar aan plankenkoorts. Wie had verwacht dat hij uitgebreid zou reageren op de waslijst aan verdenkingen tegen hem kwam maandagmorgen bedrogen uit. „Vooralsnog heb ik niks te melden”, zei Taghi. Op foto’s na zijn arrestatie eind 2019 in Dubai was te zien dat hij een flinke bos krullen had. Nu heeft hij een kortgeknipt kapsel en een baardje.

De houding van Taghi werd gevolgd door vrijwel alle vijftien andere verdachten in de zaal. Op Mohamed R. na. Die barstte los in een woedende tirade tegen het Openbaar Ministerie dat hij ervan beschuldigt hem koste wat het kost te willen veroordelen. „Ik vind de beschuldigingen afschuwelijk. Ik heb niks met moorden en met een criminele organisatie te maken.” Volgens Mohamed R. liegt kroongetuige Nabil B. „dat hij barst”, maar houdt het OM hem de hand boven het hoofd. „Want ik moet hangen. Daar doet het OM alles aan.”

Het krantenartikel hierboven komt uit De Telegraaf. Zoals je kunt lezen gaan het om een live artikel. Dit betekent dat het artikel steeds wordt bijgewerkt op het moment dat er nieuws te melden is. De live artikelen zijn altijd super interessant voor iedereen die de rechtszaak graag wilt volgen. Wanneer jij dit krantenartikel interessant vindt kun je hier een abonnement afsluiten voor De Telegraaf.

LIVE | Kroongetuige Nabil B: ‘Zij wilden mij verraden, dan verraad ik ze terug’

Het liquidatieproces Marengo gaat vandaag na drie jaar voorbereiding inhoudelijk van start. Voor het eerst verschijnt Ridouan Taghi, Nederlands meest gezochte crimineel, voor de rechter. Verslaggever Yelle Tieleman doet verslag. Het liquidatieproces Marengo, dat draait om Ridouan Taghi en zestien medeverdachten, start maandag na jaren van voorbereiding met de inhoudelijke behandeling. Het proces draait om zes moorden in de onderwereld en vier moordpogingen. In Nabil B. heeft het OM een kroongetuige die belastende verklaringen heeft afgelegd tegen Taghi en zijn bende. In het liveblog hieronder is de zittingsdag te volgen.

13:59
We gaan weer schorsen. Om 15.00 uur gaan we verder. De rechtbank gaat overleggen wat ze vandaag nog van kroongetuige Nabil B. willen weten. Tot straks!

13:57
Nu vraagt advocaat Nico Meijering of de kroongetuige iets langzamer wil praten. Die raakt geïrriteerd. ,,Ik ben al veel vaker verhoord, en toen heb ik er niets over gehoord.” Een rechter valt Meijering bij. ,,U praat ook wel echt heel snel hoor.”

Dit live artikel komt uit Het Algemeen Dagblad. Zoals je kunt lezen hebben hun dus ook een live artikel zodat je het op de voet kunt volgen. Je hoeft dan echt helemaal niks te missen op gebied van dit onderwerp. Wel zo fijn natuurlijk. Het Algemeen Dagblad is in Nederland een grote landelijke krant. Heel veel mensen hebben hier al een abonnement op. Vond jij het artikel hierboven ook interessant en wil je een kranten abonnement voor Het AD? Dan kun je deze hier afsluiten.

Als één van de drie Range Rovers De Bunker inschiet, denkt iedereen: Taghi is binnen

Na drie jaar inleidende zittingen begint maandag de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Ridouan Taghi en zestien medeverdachten. „Vooralsnog heb ik niks te melden”, zegt hij.

Twee drones vergezellen om 7.45 uur een hoger vliegende politiehelikopter in het luchtruim boven De Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, en vanuit de verte is nog meer gebrom hoorbaar. Het is een helikopter van de marechaussee die langzaam in de richting van de rechtbank vliegt. Als die helikopter erboven hangt, komen drie bepantserde Range Rovers van het Bijzonder Ondersteuningsteam (BOT), dat verantwoordelijk is voor het vervoer van verdachten naar en van de beveiligde rechtbank, in colonne aanrijden.

De tweede auto schiet de garagekelder van De Bunker binnen terwijl de twee andere wagens de ingang van twee kanten blokkeren. Niemand die het kan weten wil het zeggen, maar een aanwezige cameraman van RTL Boulevard zegt wat iedereen denkt: Ridouan Taghi is zojuist voor het eerst De Bunker binnengebracht. De cameraman staat er al uren en heeft eerder twee andere beveiligde transporten op beeld vastgelegd.

Dit is een krantenartikel dat uit het NRC komt. Ook dit is in Nederland een bekende landelijke krant waar veel mensen een abonnement op hebben. Wanneer jij hier nog geen abonnement voor hebt kunt jij deze hier afsluiten. Wanneer jij het artikel hierboven lekker vond lezen is het zeker slim om één van de abonnementen voor het NRC online af te sluiten.

Bronnen: De Telegraaf, Het Algemeen Dagblad, NRC

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Krant abonnement | Algemeen Dagblad
Tips

Wat kost een abonnement op het AD?

Het is belangrijk om te weten wat de kosten van een abonnement op het Algemeen Dagblad (AD) zijn als je geïnteresseerd bent en overweegt een

Kranten-abonnement.nl