Krant-abonnement.nl Logo
Zoek
Zoek
Favico

Sneeuw in Nederland en dat in april

Dat het in Nederland Sneeuwt is al uniek te noemen. Dat het dan ook nog eens sneeuwt in april is al helemaal uniek. Toch gebeurd het nu en kleuren verschillende plekken in Nederland wit. De laatste dagen wat het weer al vreemd aan het doen. Als je naar buiten ging had je eigenlijk je skipak, korte broek, zonnebril en regenjas nodig. Het weer veranderde namelijk constant, van regen tot sneeuw en van hagel tot zonneschijn het is echt allemaal voorbij gekomen. Uiteindelijk vandaag 7-04-2021 kleur Nederland dus op verschillende plaatsen wit met op sommige plekken tot wel 15cm sneeuw. Iedereen weet dat april doet wat hij wil, maar dat wij dit jaar sneeuw konden verwachten had natuurlijk niemand gedacht. Juist daarom dat er heel veel kranten over schrijven. Hieronder lees je enkele kranten artikelen over dit onderwerp.

Grote delen van Nederland kleuren wit: ’15 cm sneeuw op Drielandenpunt’

AMSTERDAM – Een groot deel van Nederland is woensdagochtend wakker geworden in een witte wereld: op sommige plaatsen is er tot wel 5 centimeter sneeuw gevallen. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege plaatselijke gladheid en zware windstoten. „Op het Drielandenpunt zou maar liefst 15 cm liggen en de sneeuwval duurt daar nog een paar uur!” meldt Yannick Damen woensdagmorgen van Weeronline.

Vooral in het oosten van het land viel er sneeuw, op sommige plekken ligt er zo’n 5 centimeter. In het oosten van Brabant en Limburg, waar het woensdag blijft sneeuwen, komt daar nog meer bij, tot lokaal zelf 10 centimeter in de Limburgse heuvels. „Daarmee is dit voor april wel een heel bijzondere situatie”, aldus het weerbureau.

Met uitzondering van het noordwesten waarschuwt het KNMI voor plaatselijke glad door sneeuw. In het (noord)westelijk kustgebied is het oppassen geblazen vanwege zware windstoten, die snelheden van 80 tot 100 kilometer per uur kunnen bereiken. In de loop van de dag neemt de wind af en ook de sneeuw gaat vanuit het noordwesten over in regen. In het binnenland kan er nog hagel of natte sneeuw vallen. De sneeuw die er al ligt smelt vanwege zachtere lucht ook weer weg. Het wordt zo’n 7 graden.

Het krantenartikel hierboven komt uit De Telegraaf. Zij zijn er altijd als één van de eerste kranten bij. Dit komt omdat zij in Nederland één zeer grote krant zijn. Wanneer je het bovengenoemde artikel lekker vond lezen is het slim om een kranten abonnement voor De Telegraaf te nemen. Deze kun je hier afsluiten.

Grote delen van Nederland kleuren wit, code geel

Een groot deel van Nederland is woensdagochtend wakker geworden in een witte wereld: op veel plaatsen is er volgens Weer.nl 1 tot 3 centimeter sneeuw gevallen. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege plaatselijke gladheid en zware windstoten.

Vooral in het oosten van het land viel er sneeuw, op sommige plekken ligt er zo’n 5 centimeter. In het oosten van Brabant en Limburg, waar het woensdag blijft sneeuwen, komt daar nog meer bij, tot lokaal zelf 10 centimeter in de Limburgse heuvels. “Daarmee is dit voor april wel een heel bijzondere situatie,” aldus het weerbureau.

Met uitzondering van het noordwesten waarschuwt het KNMI voor plaatselijke gladheid door sneeuw. In het (noord)westelijk kustgebied is het oppassen geblazen vanwege zware windstoten, die snelheden van 80 tot 100 kilometer per uur kunnen bereiken. In de loop van de dag neemt de wind af en ook de sneeuw gaat vanuit het noordwesten over in regen. In het binnenland kan er nog hagel of natte sneeuw vallen. De sneeuw die er al ligt, smelt vanwege zachtere lucht ook weer weg. Het wordt zo’n 7 graden.

In de nacht naar donderdag wordt het droog en gaat het licht vriezen: op sommige plekken kan het kwik dalen tot -3 of -4 graden en aan de grond nog iets kouder. Donderdag verloopt droog en iets warmer dan woensdag, met 7 tot 10 graden.

Het krantenartikel hierboven komt uit Het Parool. In Nederland is dit een zeer bekende krant en heel veel mensen hebben hier dan ook een kranten abonnement op. Dit is natuurlijk fantastisch, want dit zegt direct wat over deze krant. Wanneer jij nog geen abonnement hebt voor Het Parool, dan kun je deze hier afsluiten.

De betere krantenartikelen volgens ons

De bovenstaande krantenartikelen waren volgens ons de betere krantenartikelen die er te lezen zijn. Wij vinden het dan ook zeker slim om op één van deze kranten een abonnement te nemen. Mocht je toch liever gaan voor één van de andere kranten? Dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn namelijk zat andere grote kranten in Nederland die dagelijks verschillende interessante artikelen publiceren. Kies daarom nu snel één van de kranten en sluit direct een abonnement af.

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Krant abonnement | Algemeen Dagblad
Tips

Wat kost een abonnement op het AD?

Het is belangrijk om te weten wat de kosten van een abonnement op het Algemeen Dagblad (AD) zijn als je geïnteresseerd bent en overweegt een

Kranten-abonnement.nl