Krant-abonnement.nl Logo
Zoek
Zoek
Favico

Thierry Baudet de politicus die wegloopt bij Jinek

De verkiezingsstrijd is in volle gang en dat betekent dat je bij elke talkshow op dit moment verschillende politicus tegenkomt. Zo gisteren ook bij Jinek, daar zaten namelijk Thierry Baudet (forum van Democratie) en Farid Azarkan (Denk). Heel veel mensen hebben kunnen zien hoe de emoties hoog opliepen tijdens deze uitzending van Jinek. Zeker toen aan het einde Martijn Koning afsloot met een stukje cabaret gericht op Thierry Baudet. Terwijl Martijn Koning nog niet klaar was besloot Baudet dat het genoeg was en besloot de studio te verlaten. Twitter ging direct los met de hastags #Jinek en #stemgeenfvd. De meningen op Twitter zijn ook erg verdeeld. Waar de een zegt dat Jinek partijdig was en dat Martijn Koning te ver ging. Vond de ander juist dat Baudet wegliep van zijn verantwoording. Hoe dan ook en wat jouw mening ook is, één ding is zeker de uitzending van Jinek gisteren heeft iets los gemaakt.

Vanwege de verkiezingen kun je dus iedere dag verschillende politicus tegenkomen op de televisie, radio, Youtube en nog verschillende andere kanalen. De kranten schrijven hier volop over en dat is natuurlijk super. Jij kunt zo namelijk ontdekken welke krant jij het liefste leest. Vandaag ontdek jij bij ons het laatste nieuws rondom Thierry Baudet. Want na gisteren hebben de kranten weer meer dan genoeg te schrijven over hem. Wil jij dus weten wat de verschillende kranten te vermelden hebben? Lees dan zeker verder. Thierry Baudet is de eerste politicus die wegloopt tijdens een uitzending van Jinek.

Thierry Baudet: ‘Ik ben verbijsterd dat Nederland dit gelaten ondergaat’

Zijn campagnemethode was anders dan alle andere partijen. En het verhaal ook. Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie gelooft niet dat er een gezondheidscrisis gaande is en ging de straat op. Van Urk naar Arnhem, van Groningen naar Terneuzen: in een ‘vrijheidskaravaan’ trok Thierry Baudet door het land. Zijn verhaal: de coronamaatregelen zijn onnodig, te veel en ‘levensgevaarlijk’.

Stond u in die steden niet vaak tegenover dezelfde harde kern van uw achterban?
,,We mogen steeds een paar honderd leden uitnodigen, maar ik zie niet veel bekende gezichten. En we hebben de afgelopen maand op onze events iedere dag tweehonderd nieuwe leden ingeschreven. Dus het zou kunnen, maar ik denk het niet. Je vraagt dit natuurlijk ook vanwege de discrepantie in de peilingen.”

Daarin staat u op ongeveer 5 zetels.
,,Ja, het zou kunnen dat er een groep is die hard gaat voor ons verhaal, terwijl de rest is afgehaakt. Maar ik ging ook onaangekondigd naar Urk, waanzinnig druk werd dat. 4 miljoen mensen per week lezen onze berichten op Facebook. En we zijn de enige partij die heel duidelijk stelling neemt tegen de coronamaatregelen, die steeds minder populair worden. Maar we zullen het zien op 17 maart.”

Het krantenstuk hierboven komt uit Het Algemeen Dagblad. Zij hebben een interview met Thierry Baudet dat zeker interessant is om te lezen. Want uiteindelijk wil jij natuurlijk van iedere politicus weten waar ze voor staan. Want stemmen zonder te weten wat de verschillende politicus willen gaan doen is haast onmogelijk. Vond je het bovengenoemde artikel lekker lezen? Dan kun je overwegen om een kranten abonnement te nemen voor Het AD. Je kunt de verschillende abonnementen hier vinden.

Thierry Baudet loopt weg bij Jinek tijdens speech Martijn Koning

DEN HAAG – FvD-leider Thierry Baudet is donderdagavond boos de tv-studio van Jinek uitgelopen. Het gebeurde na een afsluitend stukje ’cabaret’ van Martijn Koning, waarin de beruchte antisemitische appjes van Baudet weer werden aangehaald. Eerder in de uitzending werden beelden getoond van Theo Hiddema die toegaf racistische apps van Baudet te hebben gezien. Na de uitzending verdedigde de strafpleiter Baudet op Twitter.

Cabaretier Koning verwijst in zijn optreden onder meer naar de Joodse achtergrond van Thierry’s verloofde Davide Heijmans, en naar de Indonesische roots van Thierry zelf. „Zometeen word je vader van Menachem of Sarah Baudet en dan voel je je als antisemitische kiezer toch behoorlijk in je bruine hemd gezet”, zegt Koning over Davide.

„Als ik racist was zou ik ook niet op u stemmen. U zegt wel braaf dat Europa wit moet blijven enzo maar u bent zelf behoorlijk homeopathisch verdund met allerlei Indonesisch dna.”

Hierboven heb je een goed geschreven stuk uit De Telegraaf kunnen lezen. Het interessante hieraan is dat ze echt stukken vermelden zoals Martijn Koning het gezegd heeft. Je kunt het hier totaal niet mee eens zijn, maar je kunt het juist ook sterk vinden. Vond jij dit artikel van de Telegraaf boeiend? Dan kun je er een kranten abonnement op nemen. Deze kun je hier vinden.

Baudet spreekt in Arnhem voor zo’n 200 aanhangers en veel agenten: ‘Vind het echt verbijsterend’

ARNHEM – Thierry Baudet spreekt donderdagochtend vanaf een podium op De Markt in Arnhem zo’n honderd aanhangers toe. Er zou toestemming zijn voor 250 toeschouwers. De voorman van Forum voor Democratie (FVD) spreekt zich uit tegen coronamaatregelen. ,,Ik vind het echt verbijsterend dat dit gebeurt en dat er nog steeds mensen zijn die meegaan in dit verhaal”, steekt Baudet van wal. ,,We zijn bezig onze vrijheid compleet kwijt te raken.’’

Ook spreekt de FVD-er zich opnieuw uit tegen het coronavaccin. Zo wijst Baudet op de beslissing van Denemarken voorlopig het vaccin van AstraZeneca niet meer te gebruiken. Er klinkt luid gejuich onder het publiek als Baudet zegt te hopen dat het vaccin ook in Nederland zo snel mogelijk gecensureerd gaat worden.

De lijsttrekker benadrukt dat hij zichzelf niet laat vaccineren. ,,Het belangrijkste punt hiervoor is dat wanneer je onder de zeventig jaar bent en normaal gezond, je slechts 0,05 procent kans hebt het virus te krijgen. Een verwaarloosbare kans. Ik zie daarom geen enkele reden zo’n prik te nemen.”

Dit stuk komt uit De Gelderlander. Dit is één van de regionale kranten uit Regio Midden. Het is dan ook logisch dat De Gelderlander dit publiceert aangezien het zich afspeelt in Arnhem. Vond jij het stuk van De Gelderlander lekker lezen? Dan is het slim om een kranten abonnement te overwegen voor deze krant. Wanneer je dit wilt kun je hier de diverse abonnementen vinden.

Baudet wil door met gasborin­gen Groningen: ‘Toch absurd dat je 500 miljard euro in de grond laat zitten?’

De gaswinning in Groningen moet doorgaan, omwonenden moeten een ton op de rekening krijgen en aandelen in de aardoliemaatschappij NAM. Dat vindt Forum-leider Thierry Baudet. ,,Het is ongelooflijke rijkdom.’’

Baudet was als laatste te gast in de liveshow De Lijsttrekkers van deze site en herhaalde daar dat de gasboringen in Groningen door moeten gaan. Een bezorgde kijker uit het noorden vroeg wat de FvD-lijsttrekker zou doen voor zijn provincie, waarop Baudet zei: ,,Maak iedere Groninger aandeelhouder van de NAM, stort een ton op de rekening, koop mensen uit, regel een perfecte schadeloosstelling. Dat kan in één of twee weken geregeld zijn.”

Volgens Baudet zit er in Groningen ‘ongelooflijke rijkdom’ in de grond. ,,We willen doorgaan met boren. Het duurt een jaar of twee om het te regelen, maar dit is toch een no-brainer? Of we kopen mensen uit, of ze krijgen een aandeel in de NAM. Ze zijn altijd beter af dan nu. Het is toch absurd dat je 500 miljard euro in de grond laat zitten?” Het kabinet besloot na hevige aardbevingen dat de gaswinning in Groningen versneld moet stoppen.

Net als al een eerder krantenartikel komt het bovengenoemde gedeelte uit Het Algemeen Dagblad. Dit keer gaat het over een belangrijk onderwerp namelijk de Gasboringen in Groningen. Zeker voor de mensen woonachtig in Groningen is dit een belangrijk punt op de agenda. Vind jij ook dit artikel van Het AD interessant? Dan kun je hier een abonnement afsluiten.

Ga voor het verkiezingsabonnement en mis niks meer

Uiteraard schrijven er nog veel meer kranten verschillende artikelen over Thierry Baudet. Dit komt omdat de verkiezingen eraan komen en alle kranten hou graag op de hoogte houden. Ben jij van plan om straks te gaan stemmen? Dan is het natuurlijk wel van belang dat je weet voor welke partij en politicus je gaat. Hierbij is het slim om zoveel mogelijk informatie in te winnen. Het is dus van belang dat je goed op de hoogte blijft. Daarom is het zeker een slimme keus om nu een verkiezingsabonnement te nemen. Het voordeel van dit abonnement is dat je 4 weken lang de krant kunt lezen voor maar € 4,-. Wil jij graag dit abonnement afsluiten? Dan kan dat hier!

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Krant abonnement | Algemeen Dagblad
Tips

Wat kost een abonnement op het AD?

Het is belangrijk om te weten wat de kosten van een abonnement op het Algemeen Dagblad (AD) zijn als je geïnteresseerd bent en overweegt een

Kranten-abonnement.nl