Krant-abonnement.nl Logo
Search
Search
Favico

Zwart en Ongehoord Nederland zijn 2 nieuwe omroepen

Het is definities, Zwart en Ongehoord Nederland hebben beide de 50.000 leden bereikt en dus is Nederland 2 omroepen rijker. Dit betekent ook direct dat ze uitzendtijd zouden moeten krijgen bij NPO. Natuurlijk is deze ontwikkeling direct een moment waar verschillende kranten op duiken. Want hier moet uiteraard over geschreven worden. Wel is één ding inmiddels al duidelijk, op Twitter zijn de meningen erg verdeeld. De één vindt het een geweldige ontwikkeling en de ander kan er echt niks van begrijpen. Reden genoeg dus om even een paar krantenartikelen erbij te pakken zodat jij jouw eigen mening kan geven. Daarnaast ontdek je direct weer verschillende kranten zodat jij de juiste keus kunt maken voor het afsluiten van een abonnement. Lees nu eerst de artikelen over het halen van de 50.000 benodigde leden en ontdek welke krant jij het lekkerste vind lezen.

ZWART en Ongehoord Nederland behalen benodigd ledental

Omroep ZWART en Ongehoord Nederland zijn een stapje dichter bij toetreding tot het publieke bestel.

Beide aspirant-omroepen hebben 50.000 betalende leden en dat is genoeg, heeft het Commissariaat voor de Media woensdag bekendgemaakt. Nieuwe omroepen die wilden toetreden tot het publieke bestel moesten voor 31 december 50.000 leden hebben. Zowel ZWART als Ongehoord Nederland lieten eerder al weten dat dat gelukt was. Het Commissariaat moest dat alleen nog controleren.

Naast dat ledental moeten de aspirant-omroepen ook aan allerlei andere voorwaarden voldoen. De NPO, de Raad voor Cultuur en het Commissariaat geven ieder een eigen advies aan mediaminister Arie Slob over de ingediende erkenningsaanvragen. Vervolgens besluit hij op basis van de verschillende adviezen vóór 1 augustus welke omroepen een erkenning en welke een voorlopige erkenning krijgen.

Dit krantenartikel komt uit de bekende krant Trouw. Deze top krant wordt al jarenlang gezien als één van de betere en betrouwbaarste kranten. Wij kunnen dit wel begrijpen, want zij doen altijd super goed onderzoek. Wanneer jij het bovengenoemde artikel fijn vond lezen, dan is het slim om hier een abonnement voor te nemen. Bekijk hier de kranten abonnementen voor Trouw.

Geen andere kranten melden dit nieuws nog

Het nieuws is nog zeer recent en juist daarom zijn er nog maar weinig kranten die erover schrijven. Wel schrijven onder andere website als Nu.nl en Nos.nl erover. Zeker voor de publieke omroep is dit namelijk groot nieuws dat er 2 nieuwe omroepen bij komen. Hoe de verdeling precies gaat worden is nog niet bekend. Wel weten Zwart en Ongehoord Nederland het zeker, zij willen zendtijd.

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Krant abonnement | Algemeen Dagblad
Tips

Wat kost een abonnement op het AD?

Het is belangrijk om te weten wat de kosten van een abonnement op het Algemeen Dagblad (AD) zijn als je geïnteresseerd bent en overweegt een

Kranten-abonnement.nl