Krant-abonnement.nl Logo
Zoeken
Zoeken
Favico

Wat te doen met een oude krant? 10 handige en leuke tips

Wanneer je de krant hebt gelezen gaat hij vaak gewoon de papier kliko in. Erg zonde, zeker omdat je verschillende leuke dingen kunt doen met jouw oude krant. Wij zeggen dan ook altijd, bewaar jouw oude krant. Zo verspil je een hoop papier en geef je jouw krant een tweede leven. Nu vraag jij je vast en zeker af want je nu met die oude krant moet doen. Daarom hebben wij 10 handige en vooral leuke tips voor je samengesteld. Het kan gewoon niet anders dan dat er iets leuks tussen zit voor jou. De tips zijn in willekeurige volgorde, het is dus niet zo dat nummer 1 onze beste tip is. Lees nu snel verder want je ontdekt hier echt de beste tips.

1. Gebruik de krant als aanmaakblokjes

Heb jij thuis een openhaard of wordt het tijd voor een heerlijke BBQ? Dan is de krant perfect om te gebruiken als aanmaakblokjes. Het voordeel is dat je minder echte aanmaakblokjes hoeft te gebruiken en dat scheelt weer in de portemonnee.

Wel is het zo dat de krant echt goed droog moet zijn. Is de krant dit niet, dan kun je hem beter niet gebruiken. Berg je oude krant dus altijd goed op zodat de openhaard of BBQ aansteken een stuk voordeliger wordt.

Jouw oude krant wordt op deze manier goed gebruikt. Heb jij geen openhaard en maakt jij nooit gebruik van een BBQ? Dan hebben wij gelukkig nog andere tips die zeker slim zijn om te gebruiken.

Tip 1: Gebruik de krant als aanmaakblokjes​

2. Zeem jouw ramen met je oude krant

Tip 2: Zeem jouw ramen met je oude krant

Dit is één van de tips uit de doos van oma. Want ja, vroeger was ramen zemen met de oude krant heel normaal. Nu denk jij waarschijnlijk, heel leuk maar dan gaat de inkt toch afgeven? Nee is het antwoord, daarnaast geeft de krant ook totaal geen strepen. Jouw ramen zijn dus schoner dan ooit tevoren.

Het zemen van jouw ramen met de oude krant is heel simpel. Om te beginnen spuit je gewoon wat schoonmaakmiddel op de ruiten. Vervolgens ga je met de oude krant over de ruit en klaar is kees. Jouw ramen zien er weet top uit.

Deze tip is ook perfect voor mensen met een glazen tafelblad.

3. Gebruik de krant al inpakpapier

Is er iemand jarig of wil je iemand gewoon een keer een cadeautje doen? Pak het cadeau dan in met kranten. Je gebruikt op deze manier de krant als inpakpapier. Dit is niet alleen super origineel, het bespaart je ook nog eens geld.

Het is dan ook niet zomaar dat heel veel mensen de krant als inpakpapier gebruiken. Natuurlijk is het wel slim om het cadeautje iets op te vrolijken met bijvoorbeeld een mooi gekleurd lintje. Dit maakt het namelijk helemaal af. Bewaar dus zeker wat oude kranten om jouw cadeaus in te pakken.

Tip 3: Gebruik de krant al inpakpapier​

4. Houd de kattenbak schoon met je oude krant

Tip 4: Houd de kattenbak schoon met je oude krant​

Heb jij thuis één of meerdere katten? Dan heb je ook een kattenbak. Iedereen die een kattenbak heeft weet dat dit een drama is om schoon te maken. Toch komt ook hier de oude krant weer om de hoek kijken. Plaats namelijk altijd eerst een stuk krant in de kattenbak voordat je de kattenbakkorrel erin plaatst. Door dit te doen kun je alle gemakkelijk en snel uit de kattenbak halen.

Daarnaast blijf de kattenbak ook nog eens een stuk schoner. Hierdoor scheelt het je een hoop schoonmaakt werk en komt jouw oude krant dus goed van pas.

5. De krant is de perfect glas beschermer met verhuizen

Ga jij verhuizen? Dan moet ook al het servies en de glazen mee. Dit zijn allemaal breekbare voorwerpen en om krassen ter voorkomen wil je niet dat ze tegen elkaar aanliggen. Daarom kun je het servies en glas het beste inpakken met je oude krant. Door dit te doen voorkom je krassen op jouw servies en glazen.

Uiteraard is het wel zo dat bij een val van de doos je servies en glaswerk kapot is. Hiervoor beschermd een krant niet genoeg. Ga jij dus verhuizen, zorg dan voor een stevige doos en pak jouw glazen en servies in met oude kranten.

Tip 5: De krant is de perfect glas beschermer met verhuizen

6. Natte schoenen zo weer droog met een prop van de oude krant

Tip 6: Natte schoenen zo weer droog met een prop van de oude krant​

Heb jij natte schoenen en moeten deze snel droog? Maak dan gebruik van een oude krant. Door simpelweg een prop papier van de krant in je schoen te stoppen zijn jouw schoenen zo weer droog. De krant neemt namelijk al het vocht op waardoor jouw schoenen lekker droog zijn. Je kunt de krant vervolgens gemakkelijk verwijderen.

Een oude krant werkt ook perfect voor mensen met zweetvoeten. Door een prop papier van de krant in jouw schoen te stoppen verdwijnen de vieze luchtjes. Zo blijven de vieze luchtjes niet in jouw schoenen hangen.

7. Van jouw oude krant kweekbakjes maken

Kweek jij graag planten of regel jij altijd zelf je verse kruiden? Dan maak je vast en zeker gebruik van kweekbakjes. Deze zijn over het algemeen beste wel prijzig. Zeker als je ook gewoon gebruik kunt maken van een oude krant om kweekbakjes te maken.Dit doe je door simpelweg een lege wijnfles te gebruiken. Door gebruik te maken van een lege wijnfles heb je binnen korte tijd een groot aantal kweekpotjes. Je kunt hier lezen hoe je dit moet doen. Heb jij geen lege wijnfles thuis en wil je kweekpotjes maken zonder hulpmiddelen van jouw oude krant? Bekijk dan deze video.
Tip 7: Van jouw oude krant kweekbakjes maken​

8. Gebruik het als behang of collage op de muur

Tip 8: Gebruik het als behang of collage op de muur​

Regelmatig staan er nieuws items in de krant waarbij je denkt, dit vind ik nu echt bijzonder. Door deze artikelen allemaal te bewaren kun je het uiteindelijk gebruiken als behang of collage op de muur. Natuurlijk snappen wij ook dat dit zeer zeker erg gedurfd is.

Toch kun je wel stellen dat je een keer iets anders doet waar je ook nog iets bij voelt. Je hebt de artikelen tenslotte niet voor niks bewaard. Probeer het eens bij één kleine want en wie weet breid jij het in de toekomst wel uit.

9. Gaan je kinderen knutselen? Gebruik de krant als onderzetter

Heb jij thuis kinderen? Dan weet je dat ze gek zijn van knutselen. Het nadeel van knutselen is dat dit vaak gebeurd met verf of lijm. Je wilt natuurlijk niet dat dit op de tafel komt. Door gebruik te maken van een oude krant blijft jouw tafel beschermd.

Nadat de kinderen klaar zijn met knutselen kun jij alle kranten oppakken en weggooien. Zo hoef je niet veel op te ruimen, je bent namelijk super snel klaar. Zo is de oude krant ook nog eens tijd besparend. Wel zo fijn toch in ons drukke leven?

Tip 9: Gaan je kinderen knutselen? Gebruik de krant als onderzetter​

10. Nooit meer een halve vuilniszak weggooien

Tip 10: Nooit meer een halve vuilniszak weggooien​

Ken je dat, jouw prullenbak zit nog maar voor de helft vol, maar hij stikt heel erg. De meeste mensen halen de vuilniszak eruit en gooien hem weg. Super zonde, want er had nog zeker het dubbele in gekund. Door gebruik te maken van een oude krant in je prullenbak heb jij geen last van de stank.

Gaat jouw prullenbak stinken, gooi dan wat krantenpapier bovenop in de zak en dit zorgt ervoor dat het de stank absorbeert. Nog een reden dus om nooit jouw oude krant weg te gooien.

Zo dit waren de 10 tips die wij voor je hebben om jouw oude krant nuttig te maken. Natuurlijk zijn er nog meer dingen die jij kunt doen met een oude krant, maar volgens ons zijn de bovengenoemde tips verre weg het populairste. Natuurlijk als je creatief bent ontdek je nog veel meer dingen die je kunt doen met de oude krant.

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Krant abonnement | Algemeen Dagblad
Tips

Wat kost een abonnement op het AD?

Het is belangrijk om te weten wat de kosten van een abonnement op het Algemeen Dagblad (AD) zijn als je geïnteresseerd bent en overweegt een

Kranten-abonnement.nl